به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار ، رئيسجمهور آمريکا با صدور بيانيهاي از توافق براي اجراي طرح اقدام مشترک استقبال کرده و از نمايندگان کنگره اين کشور خواسته است از تصويب تحريمهاي تازه دست بردارند.
اوباما از توافق براي اجراي توافقنامه ژنو استقبال کرد/تحريمهاي جديد را وتو ميکنم
رئيسجمهور آمريکا با صدور بيانيهاي از توافق براي اجراي طرح اقدام مشترک استقبال کرده و از نمايندگان کنگره اين کشور خواسته است از تصويب تحريمهاي تازه دست بردارند.
«باراک اوباما» رئيسجمهور آمريکا با صدور بيانيهاي از توافق براي اجراي توافقنامه هستهاي ژنو استقبال کرده است.
وي همچنين تصويب تحريمهاي تازه عليه ايران را مخرب دانسته و گفته است در صورت تصويب تحريم تازه، آن را وتو ميکند.
در ابتداي بيانيه اوباما آمده است: توافق امروز براي اجراي طرح اقدام مشترک که در ماه نوامبر حاصل شده بود، اولين بار در يک دهه اخير است که جمهوري اسلامي ايران اقداماتي مشخص را براي تعليق پيشرفت برنامه هستهاي خود، پذيرفت.
وي در ادامه به تعهدات ايران بر اساس توافق ژنو اشاره کرده و گفته است همه اين گامها با هدف جلوگيري از دستيابي ايران به يک سلاح هستهاي انجام ميگيرد.
اين بيانيه ميافزايد: در مقابل، ايالات متحده و شرکاي ما در 1+5، در طول 6 ماه آينده مادامي که ايران به تعهدات خود پايبند باشد و در راستاي دستيابي به يک راهکار جامع براي برنامه هستهاي ايران، کاهش حداقلي تحريمها را آغاز ميکند.
رئيسجمهور آمريکا با اين ادعا که «تحريمهاي بيسابقه» به حاضر شدن ايران بر سر ميز مذاکرات کمک کرده، در مورد احتمال تصويب تحريمهاي تازه گفته است: اعمال تحريمهاي اضافي در حال حاضر تنها موجب به خطر افتادن تلاشهاي ما براي حل مسالمتآميز اين موضوع خواهد شد. من هرگونه مصوبهاي را براي وضع تحريمهاي جديد در طول مذاکرات وتو خواهم کرد.
در پايان اين بيانيه آمده است: با توافق امروز، ما پيشرفتي واقعي انجام داديم. من از اين گام مهم رو به جلو استقبال ميکنم. از حالا به بعد بر کار حساس رسيدن به راه حلي جامع که نگرانيهاي ما در مورد برنامه هستهاي ايران را پاسخگو باشد، تمرکز خواهيم کرد. ميدانم که رسيدن به اين هدف تا چه حد دشوار است، اما اکنون به خاطر امنيت ملي، صلح و امنيت جهان وقت آن است که شانسي هم براي موفقيت به ديپلماسي بدهيم.
اشتون هم ?? دي را به عنوان تاريخ آغاز اجراي توافق ژنو تائيد کرد
«کاترين اشتون» با صدور بيانيهاي ضمن تائيد رفع اختلافات در مورد توافق ژنو، اعلام کرد اين توافق از روز 30 دي اجرايي ميشود.
«کاترين اشتون» مسئول دستگاه سياست خارجي اتحاديه اروپا با صدور بيانيهاي ضمن اعلام رفع اختلافات در مورد توافق ژنو در ديدار اخير سيد عباس عراقچي و هلگا اشميد، تاريخ 30 دي را به عنوان روز اجراي توافق ژنو تائيد کرد.
عراقچي: هر جا احساس کنيم طرف مقابل به تعهداتشان عمل نميکنند بلافاصله اجراي توافق ژنو را متوقف ميکنيم
معاون وزير امور خارجه کشورمان تصريح کرد: هر جا احساس کنيم طرف مقابل به تعهداتشان عمل نميکنند بلافاصله اجراي توافق ژنو را متوقف ميکنيم.
سيد عباس عراقچي معاون وزير خارجه کشورمان و عضو ارشد مذاکره کننده هستهاي کشورمان در گفتوگو با شبکه خبر با اعلام تاريخ 20 ژانويه (30 دي ماه) به عنوان زمان اجراي گام اول توافق ژنو، خاطرنشان کرد: هر دو طرف از اين تاريخ همزمان اقدامات خود را آغاز خواهند کرد.
وي درباره سه مورد اختلافي که در مذاکرات کارشناسي وجود داشت نيز عنوان کرد: سه دور مذاکره کارشناسي در 12 روز برگزار شد که طرفين تلاش کردند درباره نحوه اجراي توافق ژنو به فهم مشترکي برسند که اين کار صورت گرفت، ولي درباره دو سه مورد اختلاف نظري ايجاد شد که ناشي از اختلاف تفسير از توافق ژنو بود و کارشناسان نتوانستند به جمع بندي برسند که احتياج بود نشستي در سطح سياسي برگزار شود که به همين منظور روزهاي پنجشنبه و جمعه نشستي با خانم اشميد معاون خانم اشتون داشتم و راهحلهايي براي موارد اختلافي پيدا کرديم و راهحلها در پايتختها بررسي شد.
عراقچي اضافه کرد: امروز صبح خانم اشميد به من اطلاع داد که 6 کشور با راهحلها موافقت کردهاند و ما در داخل کشور با مراجع و نهادهاي ذيربط اين موارد را بررسي و ارزيابي کرده و در نهايت جمع بندي حاصل شد و مورد پذيرش قرار گرفت که من اين موضوع را به خانم اشميد اطلاع دادم و قرار شد 20 ژانويه اين کار صورت گيرد.
معاون وزير خارجه همچنين گفت: در توافق ژنو دو طرف مجموعه تعهداتي را دارند که همه آنها داوطلبانه است. دو اتفاق در گام اول ميآفتد يکي اينکه برنامه هستهاي ما از بعد کمي گسترش بيش از اين پيدا نميکند و در مقابل نيز آنها تحريمها را بيشتر از اين گسترش نميدهند.
معاون وزير خارجه در بخش ديگري از سخنانش گفت: هر جا احساس کنيم طرف مقابل به تعهداتشان عمل نميکنند بلافاصله اجراي توافق ژنو را متوقف ميکنيم.
عراقچي همچنين گفت که هنوز درخواستي از سوي آژانس براي تأسيس دفتر در ايران دريافت نکردهايم و اگر درخواستي دريافت کنيم بررسي ميکنيم.
وي همچنين خاطرنشان کرد: نظارتهاي بيشتر آژانس در توافق ژنو با همه دوستان در سازمان انرژي اتمي و نهادهاي ذيربط چک شده است.
معاون وزير خارجه درباره رآکتور تحقيقاتي آب سنگين اراک گفت: اين رآکتور در مرحله ساخت است و نيازمند زمان است براي تکميل شدن که براساس توافق ژنو در يک دوره شش ماه تکميل و نصب دستگاههاي اصلي اين رآکتور را متوقف ميکنيم تا مذاکرات گام نهايي براساس آنچه در گام اول اجرا ميشود، انجام شود و بعد با توجه به تصميمي که گرفته ميشود فعاليتهاي اين رآکتور از سر گرفته شود.
وي گفت:آنچه انجام داديم فقط انجام وظيفه بوده است.
وزيران خارجه آمريکا، انگليس و آلمان هم خبر توافق براي اجراي «طرح اقدام مشترک» را تائيد کردند
وزيران خارجه آمريکا، انگليس و آلمان هم خبر تفاهم براي اجراي توافقنامه ژنو را تائيد کردهاند.
«جان کري»، «ويليام هيگ» و «فرانک والتر اشتاينماير» وزيران خارجه سه کشور آمريکا، انگليس و آلمان هم با صدور بيانيههايي جداگانه خبر تفاهم براي اجراي توافقنامه ژنو در روز 20 ژانويه را تائيد کردند.
وزير خارجه آمريکا در اين مورد گفته است: «حالا مجموعهاي تفاهمات فني را در مورد نحوه انجام تعهدات طرفين بر اساس آنچه در ميز مذاکره تعيين شد، داريم.»
وي همچنين با تاکيد بر اينکه اکنون زمان فرصت دادن به ديپلماتها و کارشناسان است، گفته است: «اکنون زمان سياست نيست. زمان مديريت است، به خاطر کشور، منطقه و جهان.»
وزير خارجه سوئد: اتحاديه اروپا فورا براي لغو تحريمها دست به کار شود
وزير خارجه سوئد با انتشار پيامي در صفحه توئيترش به توافق ايران و 1+5 براي اجراي توافقنامه ژنو استقبال کرده و اجراي فوري لغو تحريمها را خواستار شده است.
«کارل بيلت» وزير خارجه سوئد در واکنش به توافق ايران و گروه 1+5 براي اجراي توافقنامه ژنو، لغو فوري تحريمها را خواستار شد.
وي در صفحه توئيتر خود نوشته است: از اينکه توافق موقت از 20 ژانويه اجرايي ميشود، استقبال ميکنم. اتحاديه اروپا فورا بايد براي لغو تحريمها وارد عمل شود.
ايران و گروه موسوم به 1+5 امروز از حصول توافق براي اجراي توافقنامه ژنو از روز 30 دي خبر دادند. «باراک اوباما» رئيسجمهور آمريکا هم با صدور بيانيهاي از اين توافق استقبال کرده و گفته است در صورت تصويب تحريمهاي تازه آنها را وتو ميکند.
«جان کري»، «ويليام هيگ» و «فرانک والتر اشتاينماير» وزيران خارجه آمريکا، انگليس و آلمان هم با صدور بيانيههايي جداگانه از اين توافق استقبال کردهاند.
منبع:دانا